torsdag den 5. juli 2012

Dag 17 - July 4th, Stars N' Stripes & Fyrværkeri.

4. Juli. En dag ALLE amerikanere fejrer. Deres nationaldag. En dag hvor de hylder uafhængigheden, deres soldater i kamp, og alle patrioterne, der kæmper et slag for USA. En kæmpe begivenhed, som for de fleste amerikanere betyder mere end nytårsaften, jul osv.

Fra morgenstunden kunne man mærke den glade stemning, og forventningerne rundt om i byen. Overalt prydede det amerikanske flag butikker, huse og flagstænger. Unge og gamle, børn og dyr var klædt ud i de patriotiske farver, rød, hvid og blå.

Vi besøgte Woodlawn Park, som var en stor folkepark lidt udenfor centrum af San Antonio. Her var der opstillet en masse boder med mad og drikke, underholdning til alle aldersgrupper, og en stor scene, hvor div. politikere, gamle soldater og musikanter i løbet af dagen skulle præge begivenheden med hver deres input.



En stor parade gik igennem parken, primært børn fra lokale sportsklubber, der hver især samlede ind til et godtgørende formål.




Vi brugte et par timer i den bagende sol, og fik snakket med en masse lokale amerikanere, som alle er meget begejstret for at vi netop har valgt deres by som rejsemål.

I Danmark er vi faktisk ret heldige, i det vi med vores 5 ugers årlige ferie, kan rejse og gøre de ting vi nu engang har lyst til. I USA optjener man kun 1 uges ferie, PR ÅR! Så for dem er det begrænset hvad de kan nå at se, og derfor er der også mange amerikanere, som aldrig har været uden for deres egen stat, da de simpelthen ikke kan nå at rejse længere væk end lige i baghaven.

Musik og gøgl blev for en stund afløst med en tur i den lokale barbershop, der havde valgt at holde åbent på denne store dag. Vi blev mødt med smil og venlighed, og noget så utraditionelt som fri fadøl :-)



Vi fik en lang sludder med barberen, og fik lidt insider tips til hvordan en lokal San Antonioer ville fejre dagens store begivenhed.

Efter at have fået trimmet manken, gik vi en tur ned på "The Riverwalk" hvor vi besluttede os for at tage med en af de små både rundt, og se byen fra en anden vinkel.

Efter en dejlig tur på vandet, med en rigtig god guide, som formåede at fortælle om byens historie på en virkelig humoristisk måde, drog vi mod hotellet igen for at sove til middag.




Vi brugte barberens insider tip, og gik ned mod Hemisfair Park, hvor der om aftenen blev afholdt det helt store arrangement med fest og farver og slutteligt et kæmpe fyrværkeri til ære for USA, stoltheden og fædrelandsfølelsen.


Opløftet af den gode stemning, sugede vi de mange store indtryk til os, og fulgte så godt med, da det store fyrværkeri endelig blev sat i gang kl. 21:30. Hujen og klappen gjorde at vi hurtigt lod os rive med, og følte os som en lokal "Santonit".



Efter en smuk aften, som vil stå klart i vores erindring i lang tid, gik vi tilbage til hotellet hvor dynerne kaldte. For nu, er det slut i San Antonio, og rejsen videre går mod Carlsbad Caverns, hvor vi skal ud og klatre og vandre i de store drypstenshuler, som byen er verdenskendt for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar